El Sedis Hidrology-Piros Seguretat preparat per la promoció de permanència.

El primer equip sènior masculí, després de descansar el darrer cap de setmana, ja té en ment la promoció de permanència que comença aquest dissabte a la tarda al Palau d’Esports davant l’AB Vendrell a les 19:30 hores.

El conjunt format per jugadors de la casa, i entrenats per David Vallvé i Arnau Alberich, ha finalitzat la lliga regular amb una victòria al Palau d’Esports davant el CN Tàrrega, amb la qual certificaven el factor camp per aquesta sèrie de partits al millor de tres davant l’equip del Baix Penedès.

En parlem amb David Vallvé, fent un petit balanç de la temporada, de l’equip i del moment clau que han d’afrontar.

Com bé sabem, la dinàmica que té l’equip, i la resta dels sèniors del club, no és la que tenen la resta d’equips…
Nosaltres som un equip que competim en condicions d’inferioritat respecte la resta d’equips de la categoria ja que som els únics que només podem entrenar tots junts un dia a la setmana. Això ens condiciona en la preparació tàctica i en l’assimilació dels conceptes i automatismes que tot equip de bàsquet necessita per jugar a un bon nivell. A aquest fet, a sobre, cal sumar l’esforç que fan els jugadors per viatjar 400 km cada setmana per entrenar i competir, cosa que només s’entén pel compromís i pel fet que tots ells són jugadors formats al Sedis. Ja portem tres anys amb aquesta dinàmica i les nostres temporades acostumen a anar de menys a més pel fet d’entrenar molt menys que la resta d’equips. Assolim els objectius més tard per aquesta falta de volum de treball.

Les lesions també han estat un impediment pel bon treball de l’equip no?
Així és, si amb la situació esmentava abans ja és difícil, aquesta temporada ha estat molt més complicada perquè si ha sumat la desgràcia de no poder comptar en cap jornada amb tot l’equip sencer. La programació i el plantejament de l’estiu s’ha estroncat per les lesions i malalties que han patit alguns jugadors, especialment el Pol Vives que havia de ser un dels referents de l’equip, però que no va poder començar la temporada per una malaltia i que quan estava agafant el ritme va patir una greu lesió de genoll, i acabat jugant poc més d’un mes amb nosaltres. Si sumem les baixes també de llarga durada de l’Oriol Lara i el Sergio Fernández, hem jugat molts partits amb un dèficit de jugadors exteriors que ens han condicionat.

Unes baixes a l’equip que han condicionat, potser, els resultats en la primera volta.
La primera volta, potser per tot plegat, ha esta complicada i no hem sabut estar a l’alçada. Hem competit bé alguns partits que hem acabat perdent, però també hem estat molt malament en moltes altres ocasions. Ens ha faltat regularitat i consistència en la intensitat i concentració en el joc, i això ho hem pagat car (3-10).

Com s’ha conjurat l’equip per acabar traient els bons resultats de la segona volta i poder assolir el desè lloc a la classificació?
La segona volta ha estat molt diferent. Hem recuperat gent, hem pogut entrenar millor i l’equip s’ha conscienciat sobre la necessitat d’estar durs i concentrats en totes les ocasions. Això ens ha portat a un balanç de 9-4 i hem aconseguit tancar el Palau d’Esports amb un ple de victòries (7 de 7) a casa. Al final ens hem quedat a una sola victòria de mantenir la categoria en la fase regular i hem enyorat algun partit de la primera volta que vam deixar escapar per culpa nostra.

Com es troba l’equip i com encara aquesta promoció de permanència davant l’AB Vendrell?
De cara a les eliminatòries per mantenir la categoria l’equip està preparat. Ens enfrontem a un equip jove, amb alguns jugadors de talent i que intenta jugar amb un ritme alt. El Vendrell ve amb bona dinàmica ja que en les darreres jornades van canviar d’entrenador i van aconseguir eludir el descens directe. Ja hem comès massa errors de concentració durant la temporada com per repetir-los en aquesta fase decisiva. No podem assegurar que tancarem l’eliminatòria amb victòria, però sí que tenim clar que no fallarem en concentració, intensitat i esforç, ara no ens ho podem permetre. Tenim el factor pista a favor i entre tots haurem de mantenir la ratxa de victòries al Palau i aconseguir una permanència que, en les circumstàncies en les que aquest grup ha de treballar, tindria un mèrit superlatiu, enorme. La veritat és que quan expliques per aquestes pistes quins són els nostres condicionaments, a la gent se li canvia la cara i no es poden creure com és possible que aconseguim fer el què fem. Tot plegat és mèrit d’un grup que, tot i tenir defectes i haver comès alguns errors durant la temporada, té talent, orgull, i una complicitat i capacitat de treball extraordinàries.

Us esperem a tots al Palau d’Esports aquest dissabte per recolzar l’equip i aconseguir, entre tots, la permanència a Primera Catalana. Sort i força nois!

cadi1 esportcat3 La_Seu_escut logo_diputacio ara-lleida4

Compartir

ens Deixa una resposta